ХТО МИ?

ХТО МИ?

Ця презентація була зроблена для внутрішнього користування, тому може бути трішки сируватою. Але ми вирішили її оприлюднити для ознайомлення з філософією бренду.


ЛЕЙТМОТИВ БРЕНДУ

tserkovnij - натхненний американською херітейдж естетикою, яка характерна промисловим духом 20го сторіччя, але пропущена через призму постіндустріального суспільства, в якому ми перебуваємо.

СХІДНИЙ ВПЛИВ
Після Другої світової в Японії довгий час перебував значний військовий контингент США з притаманним їм американським стилем, музикою і тд. Саме в час , коли японці були в глибокій культурній депресії і в переважній більшості не мали нічого окрім традиційного одягу. Тому більшість японців глибоко та надовго захопилася культурою Штатів.

А згодом, коли звичний бавовняний робочий одяг застарів і був витіснений більш технологічним, штучним і масовим, а американські фабрики були перенесені в країни третього світу, японці були одні з тих, хто заморозили цей етап переходу, зберегли велику частку культури, методи і інструменти виробництва. І органічно наклали на нього відбиток традиції diy, боро і філософії відновлення та збереження.
Східні майстри закохали мене в цю справу, тому я наслідую їх техніки, а також роблю кімоно.

ФЕЙД
Більшість натуральних тканин, особливо пофарбований органічними фарбниками, мають властивість втрачати з часом свій першочерговий вигляд. Чи то в процесі інтенсивного використання, чи то під впливом прання, сонячного світла або інших умов. Місця найсильнішого ураження втрачають колір, труться чи рвуться, чим набувають неперевершеного виду. Це саме той випадок, де гірше - значить краще.
Цей процес руйнації є одним з найцікавіших для мене, оскільки в одязі з'являється певний елемент перфомансу, за яким цікаво спостерігати. А процес латання додає йому геймифікації. Хоча я не розраховую на такий рівень занурення юзера.



ЦІЛЬОВА АУДИТОРІЯ БРЕНДУ
Художники, митці, ремісники індивідуалісти, підприємці, що самі приймають безпосередню участь в процесі створення власного продукту.
І я, як представник цієї групи,віддаю перевагу одягу, що не відволікає мене від навколишнього середовища і не перехоплює увагу і потік думок на самі речі. Тому в асортименті немає складних за доглядом матеріалів, асиметричності, надмірного оверсайзу і тп, що могло б завдати додаткового клопоту.



Схожі бренди або такі, якими я надихаюсь:

Core items: Visvim, Kapital, michael_pretolani , object from nothing, 1111, etc.
База: wmenswear, stanray, ymc , universal works, etc.


ЗАГАЛОМ
В загальному tserkovnij. це прості форми, робочі силуети, мілітарі мотиви, DIY техніки і фактурні матеріали, які і без надання їм "тіла" є предметом цікавості.
Бренд робить ставку на поєднання утилітарної практичності, простоти і природності старіння. Ми віддаємо перевагу довготривалим процесам, предметам повторного вжитку, природнім матеріалам і вінтажу.
Акцент в одязі робиться на матеріали і фактури. Технологічність переважно уникається.

Back to blog